1 Batsın!

Batsın!

0

Hükümetleriniz batsın. Meclisiniz, Bakanlıklarınız, Koltuklarınız batsın, sizin olduğunuz yerler, aldığınız hava batsın, siyasetiniz, yalanınız dolanınız batsın.
Parti, siyasi görüş, sağ sol, o, bu, şu ayırım yapmadan hepinize söylüyorum. Zerre kadar ilgim yok siyasetle, yalan sevmem çünkü.

Siz ceplerinizi doldururken ölüyor vatan civanlari 10 ar 10 ar.
Siz ellerinizi ovuşturarak haysiyetsizce paralarınızı sayarken, anaların gözlerinden, yüreklerinden kan akıyor.
Siz bitmez tükenmez hesapların peşindeyken, arsız onursuz başlarınızı geceleri yastıklarınıza umursamadan koyuyorken, osura osura uyuyup geğire geğire zıkkımlanıyorken, sizin tüm şerefsizliklerinizi koruyabilmek için şehit düşen evlatlarımızı gömüyoruz hemen hergün.

Sizin için yerdeki böcek kadar değeri yok bu evlatların.
Zerre kadar değeri yok bu vatanın varsa yoksa cüzdanınız varsa yoksa saraylarınız, arabalarınız, vazgeçemediğiniz koltuklarınız. Zira parsel parsel sattınız hiçbirşey bırakmadınız yine doymadınız, doymayacaksınız hepiniz.

Hergün nefretten salyalarınız aka aka, haram yemekten şişmiş göbeklerinizi sıvazlaya sıvazlaya, ya da miyavlaya miyavlaya beyanatlar verip konuşup duruyorsunuz kiminiz nefret içinde, kiminiz mağdur edebiyatı yaparak, kiminizde nereden ne yapacağını hangi arkayı yalayacağını bilmeden döne döne.

Siz konuşuyorsunuz dolar fırlıyor, siz konuşuyorsunuz ortalık karışıyor Mehmetçikler, polisler ve hatta sivil halk ölüyor.
Siz konuşuyorsunuz hergün benzine, ota boka zam geliyor.
Yani siz konuşuyorsunuz, halk ölüyor kısaca, sizde timsah gözyaşları döküp haysiyetsizce şehit cenazelerine katılabiliyorsunuz.

Utanmıyorsunuz!

Trilyonluk saraylar yapıyorsunuz, göya halk için köprüler yapıyorsunuz ama madenlere korunma odaları yapmıyorsunuz, madencilerimiz ölüyor, ama sizin cepleriniz doluyor.

Yetmiyor, içine sıçtığınız adalet tecavüzcüleri serbest bırakıp hergün yeni kadınlar, yeni çocuklar ve hatta ne iğrençtir ki yeni hayvanlar kurban oluyor. Sarıklı, cübbeli, çember sakallı ne idüğü belirsiz adamlar; dayak iyidir, 3 karı helaldir, cennette 72 huri var koşun, 9 yaşında kendinize karı yapabilirsiniz, üvey kızınızla evlenebilirsiniz vs vs çarpık bir o kadar da sapık beyanatlar veriyor.

Göya başı kapalı ama orası burası ayrı oynayan, beyni kaçık sözde hatun müsvetteleri; kocam izin verirse onun haremine girerim, kocamı arkadaşımla paylaşırım, şehit cenazeleri taşkınlıktan başka birşey değil vs diye arsız hayasız beyanatlar veriyor.
Namus kavramını yok ettiniz. Küçücük çocukları, kadınlarımızı sanık, sapıkları, pedofilleri, arsızları, tecavüzcüleri mağdur ettiniz. İyi olan herşeye el uzattınız, iyi olan herşeyi bok ettiniz.
Aile kavramını yok ettiniz.

Nasıl bir batağa soktunuz bu vatanı hepiniz?
Nasıl kirli bir oyundur bu?
Neyin hesabını yapıyorsunuz?
Bizler ama öyle ama böyle yaşıyorken siz neyin derdindesiniz?
Ulan vatan bizim, halk biziz, millet biziz, bu topraklar üzerinde asırlardır omuz omuza savaşan biziz, mutlu olanda, mutsuz olanda biziz.
Peki siz kimsiniz?
Nereden türediniz?
Nereden ürediniz?

Bugün edecek beddua, edecek küfür, ağlayacak gözyaşı kalmadı.
Herkes herşeyi söyledi şimdi hergün yas zamanı.
Giden vatana, giden evlatlara yas zamanı.
Yas bitince ne olur orasını Allah bilir….

 

Didem Beşli, 25 Ağustos 2015

 

yorum

Yorumlar kapalı.