1 İyi, Kötü ve Çirkin

İyi, Kötü ve Çirkin

0

Bir kovboy filmi düşünün.

İki çete birleşmiş, bir kasabayı ele geçirmek için planlar yapmışlar. Biri kendini şerif seçtirmişken diğeri hakim olmuş, şerif kafasına eseni tutuklarken hakim de bunlari keyfine göre mahkum ediyor. Fakat sığır sürüsü ve altın madeninin paylaşilmasında anlaşamamışlar, hakimin çetesi şerife suikast düzenlemiş ama becerememiş. Şerif de kaçamayanı vurmuş, kaçanı kanun kaçaği ilan etmiş. Filmin sonunda ne beklersiniz? Kasaba halkının şerifi kahraman ilan etmesini mi, yoksa yeter yahu deyip şerifi de postalamasını mı?

Türkiye’de olup biten bu filmden çok farklı değil. Ama bir akıl tutulmasıdır alıp gidiyor, gerçeklerin değil, kendi kafamızda kurduğumuz senaryonun peşinden gidiyoruz.

Darbe girişimi oldu, Erdoğan kahraman, başkomutan, demokrasi savunucusu ilan edildi! Şu filmi tekrar bir saralım, baştan izleyelim.

  • Fetocularla AKP takımı aynı tramvayın yolcusu değil miydiler?
  • Devlet mekanizmasına, orduya sızıntılar aslında AKP’nin bilinçli olarak göz yumduğu, sınav sorularının çalındığı bilinmesine rağmen üstüne gitmediği, liyakat esasını göz göre göre ayaklar altına alıp yandaşların atanmasına onay verdiği bir kadrolaşma değil miydi?
  • Gökçek ve daha niceleri Ankara’yı parsel parsel Fetoculara peşkeş çekmemiş miydi?
  • Koskoca Deniz Feneri skandalında soruşturmaya bile gerek görmeyen AKP’liler değil miydi?

Bu darbe bildiğimiz darbelerden değildi ki demokrasi için yollara dökülelim. Bu darbe orduya AKP’nin aktif desteği ile yerlestirilmiş Fetocuların AKP’nin başı Erdoğan’a karşı yapılmış bir darbe girişimiydi. Çetenin biri diğerine pusu kurmuş ama başarılı olamamıştı.

Feto ve AKP işbirliğine bakın. En basit bir hırsızlık olayında bile biri sizin eve girerken diğeri erketeye yatmışsa bu bir suç teşkil eder. Biz de ise bu adamlar beraberce orduyu resmen sabote etti, savcılıkları keyfi karar mekanizmasına çevirdi, rüşvet “çalıyorlar ama çalışıyorlara“ dönüştü, rüşvet zengini bakanlar mahkemeye bile çıkartılamadı; şimdi suç ortağı kahraman, o demokrasi sembolü, siz sağ ben selamet. Kovboy filminde olsa millet ıslıklar ama bizde, dedik ya, bir akıl tutulması var işte.

Bu ahmak muhalefet burada oldugu süre de devam edeceğe benzer. Neymiş? Birlik, beraberlik, sorunlarin üzerine tek yürek, tek yumruk gidilecekmiş. Iyi de en büyük sorun Erdoğan’ın kendisi, hangi birlik beraberlikten bahsediyorsunuz?

Allahını seven söylesin, AKP teşkilatındaki Fetoculara ne oldu?
Hepsi hâlâ yerlerinde değil mi?
Biri Gülen’in toplantılarına katılmış, diğeri Gülen’e sempati duymuş, bir başkası malî kaynak aktarmış, hemen içeri ve mallarına el koyma. AKP’deki Fetocular bunun yüz mislini yapmışlar, devlet arsalarını, binalarını Fetoculara tahsis etmişler, yolsuzlukların üstüne gitmemişler, ihaleleri yüksek bedellerle Fetoculara vermişler, kritik yerlere Fetocuları atamışlar, dokunan yok.
Bunlara sorarsanız Feto her tarafa sızmış, bir tek AKP tertemiz! “Ahmakmışız“, “millet ve rabbim bizi affetsin“ ile en büyük suç ortakları daha da güçlü olarak tepemizde!

Bu darbe girişimi başarılı olsaydı ne olacaktı biliyor musunuz? Yıl sonundan önce yeni bir hükümet kurulacak ve bugün AKP’de boy gösterenlerden birisi başbakan, bir yığını da bakan olacaktı!

E-ee öyleyse? Yakın geçmişe bir göz atın, kimler Gülen’siz hareket etmemiş, kimler Davutoğlu listelerinde yer almış, kimler Gülen talimatı ile milletvekili olmuş, listesi uzun…

Şerif bunları ayıklasa biliyor ki yeterli adamı kalmayacak, o kasabada tutunamayacak. Onlara “ya benim çeteye geçersiniz, ya da başınıza geleceklere katlanırsınız“ deyip önceliği yine kendi pozisyonunu korumaya vermiş. Bizim diğer şerif adayı Swordson olup biteni uzaktan bile seyretmiyor, neredeyse gidip çetenin kahvesini hazırlayacak.

Bu demokrasi için savaş vermek filan değil. Seni dövmeyi kafasına koymuş adamın eline kürek sapı vermek. Yani enayiliğin, körlüğün daniskası.

Muhalefet, iktidar için kavga demek. Karşındakinin silahında mermi kalmamışken tekrar doldurmasi beklenmez, çıkar esir alırsın. Bacağından vurur kodese atarsın. Swordson ise bunu bile yapmıyor, çete başı şerifin yanına dikilmiş, bekçiliğini yapıyor. Islık ve nokta.

Akıl tutulması. Kılavuzu karga olanın, gerisini biliyorsunuz herhalde…

 

İbrahim Çakıroğlu

 

yorum

Yorumlar kapalı.