1 Erdoğan A.Ş.

Erdoğan A.Ş.

0

Tamaaaam… Erdoğan A.Ş. yönetim kurulunu belirledi.

İçişleri bakanı Efkan Alâ, enerji bakanı Berat Albayrak. Hayırlı, uğurlu olsun…

Efkan Alâ, şu bildiğimiz ilk önce dışarıdan bakan atanmış, sonra bakanlığı bittikten sonra da Erdoğan’ın karanlık işlerini üstlenmiş kişi. Şimdi içişleri bakani; yani polis, jandarma, MİT ve valiler elinde. Eh öyle olunca da Erdoğan ve sülalesine yan bakacak, soruşturmanın s’sini ağzına alacak savcı daha anasından doğmamış durumda. 25 Aralık, Bilal’in vakfina 100 milyon dolar Suudi bağışı, hepsi şimdilik garantiye alındı sayılır. Daha iyisi can sağlığı, yeme de yanında yat…

Berat Albayrak? Nasıl bilmezsiniz, milli damat işte! Çalık Holding ağır toplarından.

Niye mi enerji bakanı? Ufaktan bir hatırlatma: İran ambargo altındayken biz ne güzel çaresini bulmuştuk. Petrolü alıyor, karşılığını altın olarak başka ülkelerde teslim ediyorduk. Hatırlayın canım, hani Reza Zarraf diye biri vardı. Uçakla Türkiye’ye altın getirirken mallar gümrüğe takılmıştı, Erkan Alâ bir iki telefon etmek zorunda kalmıştı. Sonradan zavallı Zarraf bazı bakanlarımızı zengin etmek zorunda kalmıştı… Petrol ticareti ballı iş yani.

Şimdi İran petrolü bitti ama Suriye petrolü var. IŞID bunları çıkartıyor, Suriye’de damat Berat’in şirketi depoluyor. Rus uçakları bunların bazılarını vurdu ama olur o kadar artık; kaz gelecek yerden tavuk esirgenmezmiş. Ne de olsa depolanma mı yoksa petrolü çok ucuza kapatma mı, şimdilik çok belli değil.

Bu petrol Suriye’de kalmıyor tabii. İlk hedefiniz İskenderun’dur, ileriii. Üçüncü ülkelere satılıyor ve de, sayın dinleyicileeeer, bu petrolün taşımacılığını bizim Bilal’in “gemi var, gemicik var” şirketi yapiveriyoooor.

Valla ben bunun onda birini yapabilsem herhalde Orta-Doğu’nun en başarılı iş adamı seçilirdim. Emine ve Sümeyye hastane işlerine girmişlerdi, sonuç hiç de fena değil. Şimdi Erdoğan A.Ş. enerji işini de garantiye aldı, artık sırtı yere gelmez…

Hemen aklınıza kötü şeyler getirmeyin canıııım. Emine’nin işlerini bilmem ama Erdoğan A.Ş.’nin enerji işinde Türkiye’den kimsenin cebinden para filan çalınmıyor. İran da, Suriye de, aynı dinden olsak da biraz gavuristan değil mi ? Gerçi paranın rengi, dili, dini olmazmış. Tek renk, bol hesap!

Türkiye mi? Bu bakanlar kurulu filan değil ki Türkiye söz konusu olsun! Dedik ya, Erdoğan A.Ş. yönetim kurulu…

Haa, bir de aklıma takıldı işte. Son James Bond filmindeki Spectre’i oynayan adamı beğendiniz mi cidden? Ülkesinin içine etmek isteyen, ince uzun bir adam. Bizdeki daha yakışmaz mıydı doğrusu?

 

İbrahim Çakıroğlu

 

 

yorum

Yorumlar kapalı.