1 SİVİL KOALİSYON ÇAĞRISI

SİVİL KOALİSYON ÇAĞRISI

0

Mart 2014 Yerel Seçimleri, ülkemizde vatandaşların demokratik sürece katkısının ne kadar kısıtlı ve bu kısıtları kaldırmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. İstanbul’da Oy ve Ötesi ile Sandık Başındayız oluşumları ve Ankara’da Ankara’nın Oyları oluşumu vatandaşların katılımcı demokrasinin en temel dayanağı olan seçimlere oy vermenin dışında da katkıda bulunmalarına olanak sağladı ve katılım sağlanan süreçlerin denetlenmesinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu tür sivil inisiyatiflerin sadece İstanbul ve Ankara’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenmesi ve çalışmalar yürütmesi ülkemizde katılımcı demokrasi bilincinin güçlenmesinde büyük rol oynayacaktır.

Katılımcı demokrasi her şeyden önce kendi başına inisiyatif alacak vatandaslarla hayat bulabilir. Bu sebeple,
Ortak Nokta olarak sandık gözetmenliği çalışmalarının merkezi bir sisteme dönüştürülmeden yerel olarak devam ettirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bununla birlikte, Mart 2014 seçimlerinde başarılı çalışmalar yürütmüş grupların bilgi ve deneyimlerinin çok değerli olduğunun da farkındayız. Yerel grupların birbirlerinden bağımsız çalışmaları durumunda tekerleği her seferinde yeniden icat edeceklerini ve bunun verimsiz olacağını düşünüyoruz. Bu noktadan yola çıkarak, kendi yerellerinde inisiyatif alarak gönüllü çalışmalar yürütecek grupların birbirleriyle koordinasyon içinde çalışmalarını sağlamak ve gruplar arası bilgi, veri ve deneyim akışını kolaylaştırmak ve ortak hale getirmek için bir iletişim ağı kuruyoruz.

Yerel gruplar arası koordinasyon, bilgi ve iletişim akışını sağlamak üzere tüm illerde seçim güvenliği üzerine çalışan herkesi bir sivil koalisyon kurarak birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Her işi sadece bir grubun yapamayacağını ve farklı alanlarda çalışan, süreç içinde farklı konularda uzmanlık geliştirmiş grupların bir araya gelmesinin herkes için ve her seyden önemlisi ülkemiz için en doğru adım olduğunu düşünüyoruz. Eğer

  • seçimlerde organize olmuş ve çalışmalar yürütmüş bir sivil oluşumsanız…
  • gelecek seçimlerde il, ya da ilçenizde organize olmak için inisiyatif almak istiyorsanız…
  • inisiyatif alıp organize olmak istiyor ve bir başlangıç noktası arıyorsanız…

Lütfen bizimle temasa geçin. Sizi organizasyon ve alt yapı konularında deneyimli ve farklı illerde aynı alanda çalışan diğer oluşumlarla iletişime geçirelim. Birbirimizden öğreneceğimiz ve birlikte başaracağımız çok iş var!

Birlikten kuvvet doğar!

İletişim için:

[email protected]
www.ortaknokta.org
www.facebook.com/onokta.org

 


 

yorum

Yorumlar kapalı.