1 2. Fethullah Gülen Pensilvanya Protestosu Gözlemleri

2. Fethullah Gülen Pensilvanya Protestosu Gözlemleri

1

Yeniden merhaba,

Yaklaşık bir ay süren bir Türkiye yolculuğu arkasından soluğu Fethullah Gülen’in yaşamakta olduğu Pensilvanya eyaletinin Saylorsburg kasabasında aldım. Ergenekon tertibinde esir alınan vatanseverlerimiz, milletimiz, özgürlüklerimiz, ülkemiz için Expose the GULEN Movement platformu ile başlattığımız 2. Kuva-yi Milliye mücadelesinde, Gülen cemaatine karşı düzenlediğimiz eylem için bir gün öncesinden, 30 Ağustos tarihinde otelimize yerleştik. Bir çok eyaletlerden gelen vatansever arkadaşlarımızla hazırlıklarımıza başladık. Eylem ve konferansın konuşmacılarından biri olan ABD’ deki Gülen okullarının araştırmacısı Sharon Higgins da eylem alanını önceden tespit etmek amacıyla aynı tarihte çiftliğe yakın bir semtte konakladı.

 

31 Ağustos günü sabahın erken saatlerinde toplanan ekibimiz eylem alanını keşfe çıkıp gelecek araçların kolayca yolu bulmalarını sağlamak için belirli yerlere yol haritası da bırakmayı ihmal etmediler. Birinci eylemde Gülen cemaatinin her türlü caydırma politikalarına karşı gelerek bize tarlalarını kullanma imkanı sağlayan bir Amerikalı aileye, büyük yüreklilikle bize yeniden aynı imkanları sundukları için minnettarız. Bizler öğlen saatlerinde eylem alanında toplandık.

Ne yazık ki bölgede cep telefonları, internet ve navigasyon araçları kullanım dışı olduğundan gelmekte olan araçların Gülen cemaati tarafından toplatılan yol haritalarını görememeleri ve pek çok aracın eylem alanını bulmakta güçlük çekmeleri nedeniyle bu kez de eyleme gecikmeli olarak başlandı. Eylemin açılış konuşmasını Armağan Yılmaz yaptıktan sonra ilk konuğumuz olan 6 kitap yazarı ve terörle mücadele araştırmacısı Dr. Paul Williams ardından Mary Addi, Gülen okulları arastırmacısı Sharon Higgins, TADF Eski Başkanı Kaya Boztepe ve Emekli Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk teker teker kürsüye davet edildi. Fethullah Gülen ve cemaatinin gerçekleri deşifre edildi.

Programın ikinci aşamasında konvoy halinde sıralanan araçlarımızla Gülen’in yaşamakta olduğu malikanenin çevresinde bayraklarımızı dalgalandırarak beş tur atarken, çevre sakinlerinden yoğun destek aldığımızı önemle belirtmek istiyorum. Birinci eylemde oldukça çekimser kalan çevre sakinlerinden bazıları bu kez bizleri bahçelerinde hayranlıkla karşıladılar, bir dahaki sefere bahçelerinde araçlarımızı park edebileceğimizi söyleyerek destek verdiler. Eylemin yapıldığı çiftliğin sahipleri de kendilerine ışık olduğumuz için bizlere teşekkür ettiler.

Pensilvanya’dan ayrılıp New Jersey eyaletinde konferans yapılacak olan otelimize yerleştik. Panele katılmak üzere Türkiye’den gelen konuklarımızı karşıladık.
1 Eylül tarihinde gerçekleşen konferansta Kanada’dan, ABD’nin çeşitli eyaletlerinden ve Türkiye’den gelen izleyiciler vardı. Yaklaşık 4 saat süren panelde Emekli Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, ODA TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, ODA TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Mary Addi ve Sharon Higgins konuşmacılar arasındaydı. Yoğun ilgiyle izlenen konferansta canlı yayın yapılıp izleyicilerin sorularına da yer verildi. Konferansın hemen ardından Texas eyaletinden gelen Amerikalı film yapımcısı Mark Hall tarafından yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalışılan Gülen belgeseli için Türker Ertürk Paşa, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Armağan Yılmaz ile ayrı ayrı röportaj yapıldı. Mark Hall “Basın özgürlüğünün neredeyse olmadığı ülkemizde uzun süre tutuklu kalan gazetecilerimizle yapılan röportajın önemini” de ayrıca dile getirdi.

ODA TV internet sitesinde yayınlanan eylem ve konferans haberine çok geçmeden Fethullah Gülen’den vekili Avukat Nurullah Albayrak aracılığıyla cevap geldi. Ayrıca Dr. Paul Williams’ın uyuşturucu iddiasına istinaden Fethullah Gülen 2 Eylül günü yayınladığı videoda da bizlere seslenerek 2 PKK lıya veya benzeri terör örgütlerine mensup kişilere Fethullah Gülen’in uyuşturucu kaçakçısı olduğunu söyleterek komplo kurulacağından söz ediyor. Eylemde konuşanları değil de bunu haber yapan Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ı tehdit ediyor. Kendileri yarın aramızdan ayrılacaklar ve bu gelişmelerin ayrıntıları tarafımızdan gerekli yerlere ulaştırılmıştır. Yolunuz açık olsun yürekli gazateciler.

Başlatmış olduğumuz bu mücedelede başta Armağan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Atam izindeyiz.

Sevgi ve saygılarımla.

Aylin Lynn Tolu

 

 

yorum

Yorumlar1 Yorum

  1. Simdide bu tertemiz, zeki ve milliyetci cocuklarimiz PKK’li oldular. Bir turlu takacaklari lakaba karar veremiyorlar. Nasil bir dusuncedir, nasil bir beladirki bu Gazetecilerin yayin ozgurlugune tahamulu yok. Allahlarindan bulsunlar.