1 LOĞOĞLU: “GÖSTERİDEN İBARET, UCUZ SEÇİM YATIRIMI”

LOĞOĞLU: “GÖSTERİDEN İBARET, UCUZ SEÇİM YATIRIMI”

0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan’ın Diyarbakır’da Barzani ile buluşmasını, “Gösteri” ve “ucuz seçim yatırımı” olarak nitelendirirken, “Başbakan, bir düğün davetine gelen Mesut Barzani’nin ayağına gitmiştir. Bir noktada AKP çözemediği Kürt meselesinin çözümü için Barzani’den medet bekliyor” dedi.

Loğoğlu, Başbakan’ın Diyarbakır ziyareti ve Suriye’deki gelişmelere ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Başbakan’ın Diyarbakır’da Barzani ile buluşmasına değinen Loğoğlu, “Diyarbakır, Barzani buluşması bir gösteriden ibarettir, gösteriye dönüştürülmüştür, düetler, türküler, düğünler, gözyaşları, sahnede çok dokunaklı konuşmalar…” dedi.

Bu ülkenin aylarca “akil adamlar”la avutulduğunu iddia eden Loğoğlu, “Şimdi ikinci bir hamle yapılarak bir Diyarbakır buluşmasıyla yine halkımız çözümün olmadığı bir ortamda çözüm konusunda ciddi, elle tutulur bir ilerleme olmadığı ortamda yine halkımızı avutmak için yapılan ve bir noktada ucuz seçim yatırımı olan Diyarbakır buluşması. Halkımız gösteri değil, çözüm beklemektedir” dedi.

Faruk Loğoğlu, Diyarbakır’da protokoldeki bazı kişilerin poşu taktığını anımsatarak, “Cihan Kırmızıgül’e poşu taktığı için 11 yıl hapis verilmiştir. Eğer poşu takmak suçsa bu her yerde suç olmalıdır” dedi.
-“BAŞBAKAN, MESUT BARZANİ’NİN AYAĞINA GİTMİŞTİR”-

Türkiye’nin başkentinin Ankara olduğunu belirten Loğoğlu, “Dolayısıyla yapılacak bütün resmi görüşmeler Ankara’da yapılması gerekir. Ne olmuştur, Mesut Barzani’nin Diyarbakır’a geliş nedeni aldığı bir düğün davetine icabet etmek içindir. Peki Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı ne yapmıştır, bir düğün davetine gelen Mesut Barzani’nin ayağına gitmiştir” diye konuştu.

-“AKP ÇÖZEMEDİĞİ KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN BARZANİ’DEN MEDET BEKLİYOR”-

AK Parti’nin Kürt meselesini çözemediğini savunan Loğoğlu, şöyle devam etti:
“Sanki Kürt meselesi çözülmüş de Türkiye’de bunun kutlaması yapılıyormuş gibi bir ortam var. Diyarbakır buluşması ne anlama geliyor? Bir noktada AKP çözemediği Kürt meselesinin çözümü için Barzani’den medet bekliyor.
AKP ve Sayın Başbakan, Barzani’ye ‘bölgesel Kürt lideri sensin’ demiştir.
Bir noktada Kürt meselesi artık Türkiye’nin kendi iç meselesi olmaktan çıkmış ve bölgesel bir sorunun parçası haline getirilmiştir, bu nasıl bir anlayıştır?

Türkiye, Kürt meselesini kendi içinde çözemediği için sınır ötesi bir alana götürmüştür. Barzani’yi bu işin içine karıştırmıştır. Barzani’den medet ummaktadır. Barzani’ye ‘bölgedeki Kürtler senden sorulur’ mesajı verilince karşımıza önümüzdeki günlerde ne gibi bir gelişme olacaktır? Bağımsız bir Kürt devleti isteyen veya bunun rüyasını görenler bu konuda daha cesaret sahibi olacaklar. Bu yönlü bir gidişat Türkiye’nin Kürt meselesini içeride çözmesini daha da zorlaştırır ve Kürt meselesinin bölgesel bir kalkışma dinamiğine dönüşmesinin önünü açar.

AKP, Kürt meselesinin çözümünün elinde olmadığını, bunu yapamadığını bunun için bu meselenin çözümünü başkalarını da devreye sokarak, Barzani’yi devreye sokarak meseleyi çok daha karmaşık, tehlikeli bir eşiğe getirmiştir.”

-SURİYE-

Suriye’de yaşananlara işaret eden Loğoğlu, Cenevre 2 konferansının Kasım ayında toplanamadığını belirterek, “Aralık ayı sonunda veya Aralık içinde toplanması bekleniyor. İran’ın da katılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Rusya tarafından dış oyuncu olarak adlandırılan Türkiye’nin Cenevre 2 konferansındaki rolü belirsizdir” diye konuştu.

-SORULAR-

Bir basın mensubunun, “Başbakan Diyarbakır’da ilk defa Kürdistan ifadesini kullandı, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Loğoğlu, “Sayın Başbakan’ın konuşmasında Kürdistan ibaresini kullanılmış olması Barzani’ye sözle verilen ikinci, üçüncü, dördüncü demet bir çiçektir. Bu çiçek olarak kalacak olsa zararı yok ama ‘bölgesel Kürtler senden sorulur, Kürtlerin lideri sensin, Türkiye’deki Kürt meselesinin çözümünde de senin rolün var’ denilen bir Barzani’ye bir de Kürdistan tabirinin kullanılmış olması bir mesajdır” yanıtını verdi.

-“BU KONUYU KENDİ YETKİLİ ORGANLARIMIZDA TARTIŞMIŞ DEĞİLİZ”-

“Başbakan’ın Diyarbakır’daki konuşması genel af mesajı olarak algılandı, siz nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna Loğoğlu, “Af konusuna gelince, Sayın Başbakan kendisini çok usta zannediyor, gündem değiştirmekte. Gündem değiştirmek bir marifet değil, gündem oluşturmak bir marifet. ‘Dağlardan inecekler, cezaevleri boşalacak’ tabiri bir genel af çağrısı yaptığı şeklinde yorumlanmaktadır. Benim CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı olarak bu konuda söyleyebileceğim, paylaşabileceğim bir şey yok, neden yok, çünkü bu konuyu ben kendi yetkili organlarımızda tartışmış değiliz. Önümüzdeki günlerde bunu yaparız. Bu parti sözcümüz tarafından bu konuda gerekli açıklama yapılabilir” dedi.

-“SAYIN KILIÇDAROĞLU BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI OLURSA ÇOK DA YAKIŞIR”-

“CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin bir iddia ortaya atıldı ve Amerika ziyaretinin nedeninin de bu olduğu yönünde, ne diyorsunuz?” sorusuna Loğoğlu, “Amerika ziyaretinin amaçları arasında böyle bir husus olduğunu ilk defa duyuyorum. Ama şunu söyleyebilirim, Sayın Kılıçdaroğlu bu ülkenin cumhurbaşkanı olursa çok da yakışır” dedi. (ANKA)

 

 

 

yorum

Yorumlar kapalı.