1 Yolsuzluk soruşturmasına yayın yasağı!

Yolsuzluk soruşturmasına yayın yasağı!

0

Tamam, hukuk bitti. Savcıları değiştirip, polise karşı gelip duruşmaya da gitmiyorsunuz, üstelik yolsuzlukları da unutturmaya çalışıyorsunuz.

Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunda en çok konuşulan isimlerinden olan Rıza Sarraf ve şarkıcı eşi Ebru Gündeş’in talebini karara bağlayan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi soruşturma tamamlanıncaya kadar 17 Aralık operasyonu ile ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

Yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama iddiaları çerçevesinde yürütülen İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması kapsamında, dosyaya ilişkin her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosya içeriklerine soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirildi. Daha önce de 25 Aralık soruşturması hakkında yayın yasağı kararı verilmişti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, soruşturma dosyasıyla ilgili olarak yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı (yalnızca haber niteliği taşıyanlar dışında) olarak soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasını kararlaştırdı. Mahkeme daha önce de iş insanları Abdullah Tivnikli ve Mustafa Topbaş’ın avukatının 25 Aralık soruşturması için yayın yasağı talebini kabul etmişti.

Böylece halka ‘biz istediğimizi yaparız, bize karışmayın, siz kendi işlerinizle uğraşın’ denmiş oldu.

 

yorum

Yorumlar kapalı.