1 Yurt Dışında Ermeni Protestocular Türklere Saldırdı

Yurt Dışında Ermeni Protestocular Türklere Saldırdı

0

24 Nisan’da özellikle ABD de Ermeni protestocular, Konsoloslukların önünde ellerinde “Yalan değil, gerçekleri söyleyin” gibi pankartlar olan ve aileleriyle gelmiş Türk camiasından ufak gruplara sözlü, görsel ve fiziksel saldırıda bulundular.

Aralarında ne yazık ki Türkiye’den de gelip Ermenilere katılan bazı Türk sözde-aydın ve Türk sözde-sanatçılar da olan beyni yıkanmış bu grup, onbinlerce kişi ile konsoloslukların önüne gelerek ellerindeki pet şişeleri, dolu kola tenekelerini ve yumurtaları Türklerin üzerine attılar. Bazı şehirlerde, arbede çıkarmak için Türklere saldıranları polis etkisiz hale getirip tutukladı.

turkler LA semalarında3

Los Angeles’te polisin yoğun önlem almasına karşın yetersiz kalması üzerine Türklere dağılmaları, onları koruyamayacakları söylendi. 50 bin kadar Ermeni’nin taşkınlığını önceden hesaplayamayan polisin bu tutumu Türkler tarafından protesto edildi.

Türk grup, Ermeni göstericilerin tahrik edici eylemlerine ve pet şişeli tacizlerine karşı sükunetini muhafaza ederek, grup adına yapılan yazılı açıklamada

“Amerika’nın California eyaletinde yaşayan Türkler olarak 24 Nisan günü Ermeni diasporasının yalanlarına karşı Başkonsolosluğumuzun önünde toplanma kararı aldık. Bugün, bir yandan Papa, bir yandan da Avrupa Birliği’nin sözde soykırımı tanımış olması, yurt dışında yaşayan biz Türkleri ve çocuklarımızı zor durumda bırakmaktadır. Sözde soykırımın Amerikan hükümeti tarafından tanınmaması için elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bizler soykırım yapmış bir ulusun evlatları değiliz. Bu haksız ve uluslararası mahkemeler tarafından da kabul görmeyen ithamı bize yakıştıranlara karşı beraber ve dimdik durabilmek için buradayız”

ifadelerine yer verildi.

DC 24 Nisan

Washington DC de ise parmak işareti yapan 7-8 yaşında çocuklar, uluorta soyunan psikolojik sorunlu insanlar, bayrağımızı yakmaya çalışanlar, Türk bayrağı taşıyan arabalara tüküren iş kıyafetli kadınlar, motosiklerinin üstünde ağır küfürler edenler, Türkiye’nin doğu bölgesini Ermenistan olarak gösteren harita ve pankartlarla Türk’leri taciz ederek doğduklarından beri kinle büyütülmüş bu insanlar, uzlaşmadan ne kadar uzak olduklarını gözler önüne serdiler.

Video: Florida’da 24 Nisan (Vedat Gürtan)

Florida ve diğer konsolosluklarda da durum çok farklı değildi. Sayı olarak Türk’lerin çok üstünde olan Ermeniler, alınan güvenlik önlemlerine karşın yer yer taşkınlıklar yaptılar, karşılıklı sözlü sataşmalar kaydedildi.

sydney 24 Nisan

Melbourne ve Sydney (Avustralya) da kalabalık Türk toplumu gösteride

 

Protest 24 April
Los Angeles’te yürüyen onbinlerce Ermeni (KTLA)

 

Ne yapılması gerekiyor?

Bu zamana kadar kulaklarını Ermenilerin seslerine tıkayan hükumetlerin tavırlarını bu şekilde sürdüremeyecekleri aşikardır. Birkaç defa göstermelik olarak ve siyasi rant göz önünde tutularak yapılan yakınlaşma çabaları sonuçsuz kalmıştır.

Türkiye sınırları içinde Ermeni ve Türk toplumu arasında problem yoktur.
Ancak Türkiye dışındaki Ermeniler çocuklarını doğdukları andan itibaren Türk düşmanı olarak yetiştirmekte ve onlara kin aşılamaktadırlar. Kulaktan dolma, abartılmış, çarpıtılmış, tahrif edilmiş ve tek taraflı bir tarih bilgisi ile büyüyen genç Ermeniler, amansız bir Türk düşmanı olarak hayata atılmakta ve bulundukları her pozisyonu Türkleri aşağılamak için değerlendirmektedirler.

Acil olarak hükumetin bölücü politika ve söylemlerden vazgeçip, partiler üstü bir Ermeni politikası geliştirmesi, ve buna kaynak ayırarak dış ülkelerde yaşayan yurttaşlarımıza destek olması gerekmektedir.

Bunun için acil olarak dış ülkelerdeki Türk toplum liderlerini de dahil ederek bir komisyon kurulması gerekmektedir. Biz buradan hükumetin ilgili birimlerine acil çağrımızı yapıyoruz.

 

Bazı önemli linkler:

1- https://turkiye.net/kultur-sanat/bir-turk-ermenisi-anlatiyor-gercekte-neler-oldu/

2- https://www.facebook.com/TurkiyeNoktaNet/videos/vb.129370043930871/371573119710561/?type=2&theater

3- https://www.facebook.com/TurkiyeNoktaNet/videos/vb.129370043930871/371736979694175/?type=2&theater

4- https://turkiye.net/tarih/turk-tarihi/ermeni-sorunsali-baslangic/  (Tarihi Bilgi)

 

LA 24 Nisan 2005 Moiz Bayer

Foto: Los Angeles (Moiz Bayer)

 

 

yorum

Yorumlar kapalı.