1 Onun Adı Mehmet, Oyar da, Koyar da!

Onun Adı Mehmet, Oyar da, Koyar da!

0

Artvin’de siz kiminle aşık atiyorsunuz, haberiniz var mı? Haddinizi bilin, bükemediğiniz eli öpün; yoksa adamın kötü bir alışkanlığı var, yapar mı yapar haa…

Mehmet Cengiz. Şu milletin damına koyan adam. Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı. 1961 Rize, Kalkandere doğumlu. Köyün adı bile manidar… Diploma miploma yok, bildiğiniz müteahhit. AKP iktidara gelene kadar deprem evleri filan yapıyor. Sonra birisi “yürü ya kulum” diyor, o da yürüyor.

  • 2004 ve 2005: Eti Bakır ve Eti Alüminyum özelleştirmeleri. Diğer işlere sermaye lazım ya, 4 milyar dolarlık işletme 305 milyon dolara kapatılıyor.
  • 2006: Ankara-Istanbul Hızlı Tren ihalesi
  • 2007: Ilısu Hasankeyf baraj ihalesi
  • 2011: Ordu Havaalanı ihalesi
  • 2012: Maltepe sahil ihalesi
  • 2013: 3.cü Istanbul Havaalanı ihalesi
  • 2014: Milletin a… koyuyor, çok mesgul, yeni ihale yok
  • 2015: Akkuyu Nükleer Santral ihalesi

Liste daha çok su kaldırır ama gerek yok. Ne adammış yahu! 10 yılda deprem konutlarından milyarlık ihalelere…

O kadar kusur kadı kızında da olurmuş ama ne zaman başı sıkışsa biri yukarıdan imdadına yetişiveriyor. Hızlı Tren projesinde 6,7 km’lik 26 n°lu tüneli yapmaktan vazgeçti, ek kâr milyarlarca, ses çıkaran yok! Karadeniz Otoyolu hatalı dolgu işlemleri nedeni ile çöktü, tamiratı için ayrıca para aldı, yine ses çıkaran yok! İstanbul Havaalanı projesine finansman bulamadı, devlet kendisine hemen garanti veriverdi. Ödeyemezse siz ödeyeceksiniz yani. Hediyesi 22 milyar avrocuk!

Siz adamı doğa düşmanı bilmişsiniz ama işin aslı öyle değil. Örneğin 2013’de adamcağız 81.511 m²’lik Üsküdar Avni Paşa Korusunu, kendi tapu beyanına göre, sıfır liraya almış. Üstüne de 678.963 m²’lik Bodrum Mazıdağı Yarımadasını eklemiş. Yeşili sevenlerden… Haa, sonraları buralara iskan verilirse bu da adamın kabahati olmayacak herhalde! Dedik ya, yeşil sever. Ha yaprağın yeşili, ha dolarcıkların. Yeşil yeşildir, yeşil kalacaktır, yeşil Artvin hava alacaktır…

Demem o ki siz ayağınızı denk alın biraz… Milletin dediğine kanıp da kârın % 10’unun birisine gittiği iddialarına pek kulak asmayın, ama o birisi oralarda kaldığı sürece de Artvin’de boyunuzu aşan işlere kalkışmayın. Kanun manun takmaz, o madeni açar sonunda.

E-ee, onun adı Mehmet. Oyar da, koyar da.

 

İbrahim Çakıroğlu

 

 

yorum

Yorumlar kapalı.