1 Etmeyin Albayım, Din Kardeşiyiz

Etmeyin Albayım, Din Kardeşiyiz

0

SÖZCÜ gazetesinde 12 Eylül 2016 Pazartesi günü, gazeteci Özlem Gürses’in Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile yaptığı uzun bir söyleşinin ilk bölümü[i]; izleyen 13 Eylül’de ise aynı söyleşinin ikinci bölümü yayımlandı.[ii]

İlk bölümde Emekli Albay Uğur’a göre, kuruluşları aynı elden olduğu için FETÖ ile PKK arasında yıllar öncesine dayanan bir ilişki bulunuyor. Bu görüşünü desteklemek için de aynen şöyle diyor:

(Ö.G.)

– PKK’yı kim kurdu, Abdullah Öcalan değil mi?

(H.A.U.)

Abdullah Öcalan da, Fetullah Gülen gibi bir figür. Amerika ve İngiltere tarafından kullanılan kuklalar bunlar. Öcalan bundan 10 ay önce Almanya’da çıkan “İmralı Notları” kitabında Selahattin Demirtaş’la bir konuşmasını anlatıyor. Demirtaş, “Sayın Başkanım, hocaefendi bizimle görüşmek istiyor, ABD’ye davet ediyor” diyor. Öcalan da “Fetullah hocaefendiyi en iyi ben anlarım, onlar bizim Ortadoğu’daki stratejik ortağımız” yanıtını veriyor. İkincisi, 16 Temmuz günü, yani, darbeden 1 gün sonra, Avrupa’daki bir FETÖ üst düzeyi Kandil’le görüşme yapıyor uydu telefonuyla. Ve diyor ki “Elimizi kuvvetlendirin, yakın, yıkın” diyor.

 

(Ö.G.)

– Nereden biliyorsunuz bunu?

(H.A.U.)

Çok iyi biliyorum. Kulağımla duydum bu konuşmayı bizzat. Ama kaynağımı söylemek durumunda değilim. “Elimizi kuvvetlendirin” diyor, karşı taraftaki de, sesinden tanıdığım muhtemelen Cemil Bayık “Biz gereğini yapacağız, sizden de çok sıkışan arkadaşlarımız varsa, Avrupa’daki birimlerimize sığınabilirler” yanıtını veriyor. Güneydoğu’da, Diyarbakır Sur’da, Şırnak Cizre’de yapılan operasyonlarda FETÖ’cü polisler, askerler teröristlere bilgi verdiler, o nedenle sürekli şehit verdik. Tıpkı PKK gibi FETÖ’nün de eli kanlıdır.

Yani Uğur Albayım, daha once kimsenin duymadığı, başka hiç bir yerde çıkmamış bu yepyeni bilgiyi verirken demeye getiriyor ki: Bu çok kesin bilgidir, şahidi bizzat benim, benim dediğime inan ve haberin üzümünü ye bağını sorma. Haberin kaynağını söylemem. Konuşanlardan FETÖ’cü olan Avrupa’da yaşayan üst düzey biriydi, adı lazım değil. Konuştuğu ise bizzat Cemil Bayık’tı, sesini muhtemelen tanıdım ama olsun, onun adı lazım.

Yapmayın Albayım, kafamızı karıştırmayın.

Etmeyin Albayım, din kardeşiyiz.

***

İkinci bölümde ise aynen şunlar var:

(H.A.U.)

Fetullah Gülen cemaatinin yıllardır ‘Cennet Kokusu’ dediğinin ne olduğunu anlatayım size. Hint kenevirinin tohumunu tömbekinin içine koyuyor, o tütsüyü yakıyor, çevresinde 15-16 yaşındaki çocuklar, siz ne anlatırsanız, ne gösterirseniz büyük bir huşu içinde dinliyor, inanıyor. FETÖ bu. 1998 yılında yaptığımız operasyonlarda tanık olduk biz buna.”

(…)

(Ö.G.)

– Dikkatimi çekiyor, Türkiye’de uzun zamandır büyük uyuşturucu operasyonu yapılmıyor. Bu örgütlerle bunun arasında ilişki var mı?

(H.A.U.)

Var tabii. Türkiye eskiden uyuşturucunun transit geçiş alanıydı, ama şimdi kullanıcı coğrafya. Üzgünüm ama gerçek bu. Esrar çok yaygın.

(Ö.G.)

– Bunun bir rantı var mı?

(H.A.U.)

Olmaz olur mu? Sadece PKK değil FETÖ de bu işin içinde. FETÖ’nün kaynağı 155 milyar dolar, bu sadece himmetle, kurban derisi toplamakla olabilecek bir para mı sizce?

Yani Uğur Albayım, tıpkı ilk bölümde yaptığı gibi, daha once kimsenin duymadığı, başka hiç bir yerde çıkmamış bu yepyeni bilgileri verirken demeye getiriyor ki: FETÖ hint kenevirinin yani esrar yapılan bitkinin tohumlarından tütsü yapıyor. Sonra da o tütsülenmiş kafalara ne isterse sokuyor. Bu da kesin bilgidir; 1998 yılında yaptığımız operasyonlarda buna bizzat biz şahit olduk. Lakin burada da haberin üzümünü ye bağını sorma; operasyona katılan diğerlerinin kim olduklarını, niye bugüne kadar hiç birinin ağzını açıp bu tütsüleme işinden bahsetmediğini karıştırma. Ben söylüyorum bana güven. Hem kankası PKK ile kol kola esrar işine girmiş olmasa, sadece himmet bağışıyla, kurban derisi toplamayla olabilecek bir para mı 155 milyar dolar?

İyi de Uğur Albayım, hint keneviri bitkisi de tıpkı incir ağacı gibi, antep fıstığı ağacı gibi, dişisi ayrı erkeği ayrı olan bir bitki. Tömbeki arasına konan, tütün içine serpilip cıgaralık sarılan nesnenin, hint kenevirinin dişisinden yapıldığını duyardık hep. Hint keneviri tohumunun kafa tütsülemeye yaradığını da siz söyleyene kadar hiç duymadıydık. Şimdi duyduk daha kötü oldu. Durduk yerde aklımıza soru takıldı. Bahsettiğiniz marifetleri olsa, o hint keneviri tohumunu Mısır Çarşısı’nın yan tarafında kilosu 20 liraya kuş yemi olarak satarlar mı? Enayi mi bu adamlar?

Yapmayın Albayım, kafamızı karıştırmayın.

Etmeyin Albayım, din kardeşiyiz.

 

Ahmet Okar

 

[i] www.sozcu.com.tr/2016/gundem/bir-fetocunun-kandili-arayip-yakin-yikin-dedigini-duydum-1-1389411/

[ii] www.sozcu.com.tr/2016/gundem/isik-evlerindeki-gencler-cennet-kokusu-denilen-uyusturucuyla-kandirildi-2-1390728/

 

yorum

Yorumlar kapalı.