1 Seni Sevmiyorum

Seni Sevmiyorum

0

Oyunu AK Parti’ye vermiş olabilirsin, benim siyasi veya yaşam tercihlerimi beğenmeyebilirsin, benim düşüncelerimi onaylamayabilirsin. Sözüm hepinize değil, içinizdeki çakallara, kendini vatansever ilan edip aslında vatanı satanlarla beraber olanlara.

Seni sevmiyorum çünkü 17-25 Aralikta rüşvetler belgelenmiş, ses kayıtları kanıtlanmışken “aman Reis” deyip bu rezalete göz yumdun. Doğruluğun ve dürüstlüğün siyaset ve ortak yaşamın temeli olması gereken yerde “çalıyorlar ama yapıyorlar” yavşaklığına sarılıp ülkenin yozlaşmasına yardım ettin.

Seni sevmiyorum çünkü sizin Reis 40 yıl önce kendine zor bakan İETT çalışanı iken bu kadar serveti nasıl elde etti, sorgulamamayı tercih ettin, “bal tutan parmağını yalar” gerzekliğini Türkiye’de geçer akçe eyledin.

Seni sevmiyorum çünkü 15 Temmuz darbe girişiminden sonra her tarafta FETÖ’cüler temizlenirken AK Parti teşkilatındakilere soruşturma bile açılmamasını normal karşıladın, orduyu, yargıyı darmadağın eden vatan hainlerinin cezasız kalmasına sesini çıkarmadın. “Reis böyle yapıyorsa bir bildiği vardır” saçmalığının arkasına saklandın.

Seni sevmiyorum çünkü son halkoylamasında AK Parti’nin hile yaptığını sağır sultan duymuşken sen kulaklarını tıkamayı tercih ettin. Hilenin oldu bitti ile Üsküdar’ı geçmesine sevindin bile…

Seni sevmiyorum çünkü Reis tarafından önüne ne konulursa yedin, daha doğrusu yemeyi tercih ettin. Hiç düşünmedin, sorgulamadın, acaba demedin. Çünkü görmemek, duymamak, söylememek işine geldi.

Seni sevmiyorum çünkü Türkiye’nin dokusunu bozdun, birlikteliğini dinamitledin. Haydi, sosyoloji veya ekonomi senin ihtisas sahan değildi, bilgin olmadan fikir yürüttün ama buna ses çıkarmayalım. Ama ya gerisi?

Senin Reis bizi Suriye’de savaşa soktu, senden yine tık yok. Tam tersine “Türk askeri kahramanlık destanları yazıyor” diye sosyal medyadasın. Bu kadar gereksiz şehitlerin suçlularından biri de sensin. Biz Suriye’ye neden müdahele ettik? Güya güney sınırımızda Kürt oluşumuna izin vermeyecektik. Yahu, iki yıldır Irak sınırı ile Fırat nehri arasındaki 500 km’lik uzunluğa YPG yerleşmiş, senin Reis seni mi uyutuyor, yoksa harita okumaktan bile aciz misin, bilmiyorum.

Hâlâ gözün açılmadı. Rakka filan artık detay, sana oralarda da şehit verdirecekler, sonra Kuzey Suriye’de bağımsız Kürt bölgesini kurdurup bizim orduya “haydi arslanlar, kışlanıza” diyecekler. Senin Reis o zaman “YPG, PKK değil, Barzani modeli uygulanacak” gibi yemleri önüne atacak, yine yiyeceksin, bu kadar şehidi niye verdiğimizi sorgulamayacaksın.

Kafan basmıyor ama yine de söyleyeyim. Bütün bunlar petrol için filan değil, şu günahın kadar sevmediğin İsrail’in güvenliği için. Senin Reis’i İsrail için çalıştırıyorlar ama sen farkında bile değilsin.

Dahası da var. Seni sevmiyorum çünkü sen sahte bir vatanseversin. Laf bol, ama gözlem veya düşünce tın tın.

Ne diyorsun? Bu vatanın tek taşını vermeeeeem… Neremle güleyim, onu da bilmiyorum. Bak, bizim karasularımız içinde, Muğla’nın karşısında, yani bizim kıyılara bir karış mesafede 16 adacık var. Yunanistan senin Reis’in döneminde bu adaları resmen işgal etti. Hatta birisinde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak bir askeri üs bile kurdu.

Senin Reis ne yaptı biliyor musun? Bizim sahil botlarının bu adalara yaklaşmasını yasakladı!

Ayni açılım döneminde PKK’ya karşı operasyon yapılmasını yasakladığı gibi. Bunu kendisi itiraf etmedi mi?

Seni sevmiyorum, çünkü sen vatanına değil, Reis’ine bağlısın. Çünkü ümmet için milletini, çıkar için haysiyetini, Reis için devletini satanlardansın. Görünmeyen düşman, vatanıma bir yüksün.

 

İbrahim Çakıroğlu

yorum

Yorumlar kapalı.