1 Sen de Git!

Sen de Git!

0

Bu yazı Kılıçdaroğlu’na açık mektup. Mektubu bıraktım, “yeter artık” çığlığı.

CHP bu mu olmalı? Sanki AKP ile işbirliğinde… Tayyip ümitleri öldürüyor, sen de bunun üzerine ölü toprağını sermekten başka bir şey yapmıyorsun!

Ana muhalefet partisi. Haydi canım sen de!

Ana muhalefet partisi lideri. Bir kez daha haydi canım sen de….

Lider, toplumlara yön gösteren, peşine takıp önde giden, inandırıcı, tuttuğunu koparan, davasını sonuna kadar savunan demek. Sonuca odaklı çalışmayı başlatan, imkansızı olurlaştıran, en az kötüyü değil iyinin iyisini yaratan, idareci değil, yaratıcı olan demek.

Bir ülkeyi yönetmek için dürüst veya iyi niyetli olmak yetmiyor. Bunlar zaten politikanın güya olmazsa olmazları. Lider olabilmek lazım ayrıca. Lider kaliteleri, karizma, gerekli otorite ise sende yok… Ne gündemi belirleyebiliyor, ne başladığın bir dosyayı sonuna kadar götürebiliyor, ne de bunları yapabileceklere gerçek olarak destek olabiliyorsun.

Türkiye iç savaşın eşiğine gelmiş, Suriye’de çuvallamışız, ekonomi Kasım ayında dibe vuracak, senden hâlâ tık yok. Aktüalite sana üstüne gitmen gerekenleri gümüş tepsi içinde sunuyor, senden yine tık yok! Millet senin peşine niye düşsün, senin peşinden niye gelsin ?

  • Bilal’e karşı Italya’da soruşturma açılmış, gidip araştırdın mı?
  • Senin yaptıramadığını Amerika yaptı, Reza Zarraf’ı tutukladı, müdahil olacak mısın?
  • Basın özgürlüğü diyorsun. Can Dündar ve Erdem Gül tutuklanınca gidip Silivri’de kapıları niye sallamadın?
  • Bugün ortalığa canlı bomba olarak çıkanların dün bizim hangi hastanelerde tedavi gördüğünün peşine niye düşmüyorsun?
  • Kendi milletvekilin son dönem dolandırıcılık, hileli ihaleler üzerine kitap yazdı, niye ortalığı ayağa kaldırmadın?
  • “Çalıyorlar ama iş de yapıyorlar”! Geç bir kalem… Millete gına geldi ama niye tepki yok biliyor musun?
  • Çünkü bunlar iktidardan gitse bile kimse senden bir cacık olacağına inanmıyor da ondan.

Bak, CHP’de bu işi senden daha iyi yapabilecek yığınlarca kişi var. İnce’si var, Yarkadaş’ı var, var oğlu var. Tek sen bu milletin önünü aç, bu milletin yakasından düş.

7 Haziran’da millet ümitlendi, sen ne yaptın? Helal olsun, Tayyip’in kurduğu tüm tuzaklara sazan gibi atladın. Senin oturduğun yerde kim oturursa otursun CHP’nin alacağı garanti bir % 20 oy var; birinin dediği gibi senin koltuğa odun koysan CHP yine ana muhalefet partisi olurdu. Nerede senin katma değerin?

Yıllar boyu Baykal’a kazma deyip elimiz gitmeden CHP’ye oy verdik. Şimdi de sıra sende mi? Yeter, valla yeter, billa yeter!

Tayyip artık gidici, ama lütfen sen de git artık. Bu ülkeyi bataklığa koşturan Tayyip’se prangayı ona takacağına bana takan da sensin.

 

İbrahim Çakıroğlu

 

yorum

Yorumlar kapalı.