1 Ne Birliği, Ne Beraberliği?

Ne Birliği, Ne Beraberliği?

0

Nedir bu birlik, beraberlik hikayeleri? Ortada kalan tek salak ben miyim? Etraf güllük gülistanlıkken hep sana hep sana, nalıncı keseri bile isyan edecek; ortalık karışınca da birlik, beraberlik, sopayı yiyen yine ben olacağım!

Buralara nasıl gelindi, bu ülkeyi ben mi bu hallere düşürdüm ki şimdi sen kendini kurtarabilesin diye senin su yolundan gideceğim?

PKK etrafta huzur bırakmadı, tamam, ama açılım süreci deyip herşeye göz kapayan, valilere “görmezden gelin” emrini veren ben miydim?

DAEŞ terörü Türkiye’ye taşıdı, buna da tamam, ama bunların Türkiye’de organize olmasına yardımcı olan, yaralılarını Türkiye’de tedavi eden, sınırlarımızdan ellerini kollarını sallayarak geçmelerini sağlayan ben miydim?

El-Bab’da Fırat Kalkanı… YPG’ye karşıymış. Peşmergeyi bizim ordu ve polis korumasında oralara götüren, bizim sınırlarımızdan geçiren kimdi?

FETÖ bir terör yuvası, tamam, ama bunlara istedikleri herşeyi veren, her tarafa yuvalanmalarına yardımcı olan ben miydim? Sen bu FETÖ’cülerin hâlâ AKP içindeki ayaklarına dokunmaya cesaret edemiyorsun, sonra birlik beraberlik…

FETÖ’yü bıraktık, ya diğer tarikatlar? Bunları oy deposu olarak gördüğün için otobüste kadın tekmeleyen, noel babanın başına silah dayayan, ortalıkta şeriat isteriz diye böğürenlere bir laf bile yok. Türkiye’de çok evlilik güya yasak, adam 14 yaşındaki kızı alıyor, çıt yok. ENSAR Vakfinda çocuklara tecavüz edilmiş, bunlar sizden ya, onlara ses çıkarmak yok.

Sıkışınca Atatürk aklına geliyor, ama heykelini kaldıranlara bir “kendinize gelin” bile yok. Senin seçim afişini söküp atana bir yıl ceza, Atatürk’e hakarete sırt sıvazlama.

Bu kinci gençliği ben mi teşvik ettim? Diyanet yılbaşı kutlanmaz fetvaları verirken ben mi kulaklarımı tıkadım? Sen rüzgar eken fırtına biçer lafını hiç duymadın mı?

Şimdi mi aklına geliyor birlik beraberlik? Şimdi mi %50 yetmedi de gerisine de ihtiyaç doğdu?

15 yılda Türkiye’nin geldiği yer ortada. Fiili durum deyip herşeye ben mi karar verdim?

Ne bu ikinci kurtuluş savaşı lafları? Birincisi, yoksulluklar içinde vatanı kurtarmak içindi. Bu ikincisi, varlıklar içinde kimi kurtarmak için? Sapla samanı karıştırmanın alemi var mı?

Benden ne birlik, ne beraberlik… Bu vatanın tekrar nefes alabilmesi için elimden geleni yaparım, ama benden boyun eğmemi, biat etmemi bekleme. Muhalefet benim en doğal hakkım. Söke söke de yapacağım. Yetti artık, yetmeyi de aştı aslında. Bundan sonra kaybedecek şeyi olan ben değilim, alabileceklerini aldın, bundan sonra sen kork.

Unutma ki pozisyonunu koruyabilmek için senin çıktığın her maçı kazanman lazım, bir kez tökezlersen vay haline…

Unutma ki cumhuriyet edinimlerini, değerlerini bırakmayacak, sonuna kadar savunacak bir tek ben değilim.

Unutma ki bu halk çok daha zor zamanlarda bu vatanı kurtardı, inan ki bu kez de kurtaracak.

 

İbrahim Çakıroğlu

yorum

Yorumlar kapalı.