1 Erdoğan’dan Obama’ya ağır mesaj

Erdoğan’dan Obama’ya ağır mesaj

0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin 1 milyona yakın çalışanı ücretsiz izne çıkarmak zorunda kaldığı süreci değerlendirdi. İki ülke ekonomisini karşılaştırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Sektörü Değerlendirme Toplantısı ve Ödül Töreni’ne katıldı ve ABD’nin 1 milyona yakın çalışanı ücretsiz izne çıkarmak zorunda kaldığı sürece değindi.

Erdoğan “Televizyonları dinlediniz. Bakınız Amerika’da Kongre, kepenkleri adeta indirdi. Şu anda Amerika’nın çalışanları maaş alamayacak noktada. Bakınız durum nereden nerelere geliyor. Fakat biz 11 yıl içerisinde bizden önceki dönemlerde olduğu gibi memuruna, işçisine maaşını ödeyemeyen bir iktidar olmadık.

Biliyorsunuz zorunlu tasarruf dediler, 13,5 katrilyon işçiden,  memurdan para kestiler, geldik biz ödedik. 3,5 katrilyon konut edindirme yardımı adı altında para topladılar maaş ödemek için. Gittik bütün arşivlerden, raflardan indirdik, zavallı benim işçi kardeşim, memur kardeşim devletten alacağını bile bilmiyor. Elinde bunu teşvik edecek belgesi bile yok. O belgeleri bile biz çıkardık, ödemeye başladık, şu ana kadar 3,5 katrilyon da onun için ödedik.  Dünyanın gerekleri neyse, milletimiz neyi hak ediyorsa Türkiye’yi hangi seviyeler bekliyorsa, hak ediyorsa onu yapacak, onun mücadelesini vereceğiz.” diye konuştu.

Erdoğan önceki gün açtığı demokrasi paketinin ekonomik sonuçlarına da değindi ve “Bu reform paketi önceki reformlarımız gibi Türkiye’de siyasete, demokrasiye, iç barışa, huzura, özellikle de kardeşliğimize çok önemli katkılar sağlayacak. Bu ne bir ilktir ne bir sondur. Çünkü sosyal olayların bir matematik olmadığını çok iyi bilmemiz lazım. Dolayısıyla geliştikçe, değiştikçe bunların da güncellenmesi gerekecektir. Demokratikleşme paketi tüm alanlarda olduğu kadar ekonomide de Türkiye’nin önünde yeni bir ufuk açılmasını sağlayacak. Zira demokrasi ekonomiyle atbaşıdır, biri ileri biri geri olmaz, orada ülkeyi çökertirsiniz.” diye konuştu.

http://www.ekonomiekibi.com/haber/detay/9792/erdogandan_obamaya_agir_mesaj

Turkiye Net’in notu:

Yukarıdaki haber Hükumete Yandaş bazı yayın organları tarafından ve linkteki adresten yayımlandı. İşin doğrusu, ödeyemeyecek para olmadığından değil, bütçe görüşmelerinde kurumların anlaşıp Obama bütçesini onaylamamalarından ileri geliyor. ABD’de Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi’nin bütçe kesintilerini önlemek için Başkan Barack Obama’nın sağlık alanındaki reformlarını erteleme çabalarının Senato tarafından boşa çıkarılmasının ardından, Kongre borç tavanı krizinde uzlaşamadı. Bunun üzerine ülkeyi ve vatandaşları tehlikeye düşürmeyecek devlet daireleri (müzeler gibi) kapatılma kararı alındı, ancak 1 saat sonra geçici bir anlaşmayla yeniden görüşülüp oylanmak üzere bu olay 2 hafta ertelendi.

 

 

yorum

Yorumlar kapalı.