1 Andımız dayağı!

Andımız dayağı!

0

‘Bizim için ne öğrettiği önemli’ demişti birçok kimse. Ama bu sefer öyle olmadığı anlaşıldı. And okuyan öğrencilere dayak başladı.

Siyah mantosuyla tartışılan kadın öğretmen hakkında bu kez de şiddet iddiası.

Ayvalık Sarmısaklı Mecit Ataklı İlköğretim Okulu’nda geçen haftalarda kara çarşafı andıran mantosuyla görüntülenerek kamuoyunun tepkisini çeken öğretmen Elif K, bu kez dayak iddiasıyla gündeme geldi. Öğretmenin, “Andımız”ı okuyan 4 öğrenciyi dövdüğünü belirten veliler, jandarmaya şikâyet başvurusunda bulundu. Okulda Elif. K’nin şiddet uyguladığı öğrencilerin velileri Lütfü G, Semih E, Aytekin H. ve Hülya B, jandarma karakoluna yaptıkları şikâyetin ardından olayı şöyle anlattı: “İki gün önce okulun bahçesinde Andımız’ı okumak isteyen bir grup 8. sınıf öğrencisi müdür yardımcısı tarafından ‘Ne gürültü yapıyorsunuz lan, eşek oğlu eşekler’ denilerek engellenmiş. Bugün (dün) ise türbanlı Türkçe öğretmeni E.K’nin dersinde öğrenciler gürültü yapınca, ‘Öğretmen size eşek dendi hâlâ gürültü yapıyorsunuz’ diyerek öğrencilerin kafalarını tahtaya vurmuş. E.K. Y. adlı çocuğumuzu da ‘Ne Mutlu Y!’ diye tahrik etmiş. ‘Andımız zaten gereksizdi. İyi ki kaldırıldı. Çarşafı beğenmiyorsunuz, Atatürk’ün annesi ve karısı da çarşaflıydı’ demiş. Çarşafı andıran siyah türban ve manto giyen öğretmen, okulumuza atandığından beri  SBS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine doğru dürüst ders işletmiyor. Öğretmenin daha önceki baskılardan psikolojisinin bozulduğunu düşünüyoruz.”

ogretmen

‘Kutuplaşma başladı’

İfade için karakola giden öğrenci ve velilere Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP’li meclis üyesi Fahri Güren, İP yöneticileri İlkay Erpula ve Cafer Öztürk de destek verdi. Türbanlı öğretmen yüzünden sınıftaki öğrenci ve veliler arasında kutuplaşma başladığını söyleyen Ergin, “Beldemizdeki bu okulda yaşananlar huzuru kaçırdı. Baskıdan psikolojisi bozulan öğretmenler verimli olamıyor” diye konuştu. Altınoluk Belediye Başkanı Asım Sürer de, “Yaşananlar AKP’nin yurttaşlarımızı ayrıştırma girişiminin sonucu” dedi.

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=446682&kn=7&ka=4&kb=7

 

yorum

Yorumlar kapalı.