1 Washington’dan 17. ülke uyarısı

Washington’dan 17. ülke uyarısı

0

10 Mart 2014 Pazartesi

Başbakan’ın “Facebook, Youtube” kapanabilir laflarının ABD’de dehşetle karşılandığını söyleyen CHP’li vekiller, “Bu sitelerin kapalı olduğu 16 ülke varmış. Siz 17. olacaksınız dediler” ifadelerini kullandı

ABD’de bir haftadır bazı çalışmalar yürüten CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ile İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Washington’da, Türkiyeli gazetecilerle kahvaltıda biraraya geldi. Türkiye’ye dönüş öncesi temasları hakkında bilgiler veren Erdemir, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı, Senato’daki bazı görüşmelerinin yanı sıra Center for American Progress, National Democratic Institute, German Marshall Fund gibi sivil toplum kuruluşlarında yuvarlak masa toplantılarına katıldıklarını, bazı medya organları ile Ermeni, Yahudi ve Ortodoks çevrelerini ziyaret ettikleri bilgisini paylaştı.

17 ARALIK’I SORDULAR

Faik Tunay da 17 Aralık ve sonrasında yaşananlar, Türkiye’de yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik sorularla sıklıkla karşılaştıklarını söyledi.

Erdemir, Başbakan Erdoğan’ın 30 Mart seçimleri sonrasında Youtube ve Facebook’u kapatabilecekleri yönündeki açıklamasının da Washington’da yankı bulduğunu ifade etti. Erdemir, şunları söyledi: “Facebook ve Youtube’un kapatılması ‘dehşetle’ karşılanmış. Felaket olarak algılıyorlar, akıl alır gibi bulunmuyor. Bugün dünyada Facebook ve Youtube’un kapalı olduğu 16 ülke varmış. ‘Eğer Türkiye bunu gerçekleştirirse 17’nci ülke olarak listeye gireceksiniz’ dendi bize”.

 

http://www.taraf.com.tr/haber-washingtondan-17-ulke-uyarisi-150260/

 


yorum

Yorumlar kapalı.