1 Erdoğan’ın Demokrasi Anlayışı

Erdoğan’ın Demokrasi Anlayışı

0

Partimizden 3 kişi bize ihanet etti

1982 anayasasını güncelleme çalışmaları sırasında çok çarpık şeylerin yaşandığını belirten Başbakan Erdoğan, Meclis’teki ‘parti kapatmanın zorlaştırılması’ oylamasında partisinden üç ismin ihanetine uğradığını söyledi.

Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen toplu açılış ve fahri doktora unvanı törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , demokratikleşme paketinin yeni nesil Türkiye ‘yi ortaya koyacağını söyledi.

1982 anayasasını güncelleme çalışmaları sırasında çok çarpık şeylerin de olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, muhalefeti de anayasa değişikliği çalışmalarında tutarsız davranmakla eleştirdi. Erdoğan, “Çok çarpık şeyler oldu tabi, efendim partiler kapatılamaz. Buna şiddetle karşıyım. 26 maddelik anayasa değişikliği paketinin bir maddesi de parti kapatılmasını ortadan kaldıran maddeydi. Çok ilginç, muhalefetin tamamı solumdan yok oldu. Kendi grubumuzdan 3 kişi bize ihanet etti, 330’u yakalayamadık. Yoksa partilerin kapatılması tarih olacaktı. Hem dert yanacaksın hem değişikliğe karşı çıkacaksın. Her zaman söyledim. Tüzel kişiliklerin cezalandırılması asla doğru değildir. Gerçek kişi cezalandırılır, suçu işleyen kimse onu yargıla. Genel başkansa genel başkanı, milletvekiliyse milletvekilini. Kağnıya arabayı cezalandırmak gibi bir şey olabilir mi? Tank top cezalandırıldı diye bize anlatılırdı eskiden. O tankı kullanamayan veya yanlış kullananın cezalandırılması lazım. Tüzel kişiye ceza veriyorsun gerçek kişiye değil. Parti dernek kapatılması tamamen yanlış, bunlar tarih olmalıdır. Prangaları söküp attık, çok engelle karşılaştık. Engellere aldırmadan geri adım atmadan Türkiye’nin gereği olan adımları attık” dedi.

DEMOKRASİ PAKETİ YENİ NESİL TÜRKİYE’Yİ ORTAYA KAYACAKTIR

Demokrasi Paketi’ne de değinen Başbakan Erdoğan, “Daha önce 26 madde halkın onayından geçmiş, 4 partinin uzlaştığı maddeler de var. Fakat mutabakatın sağlanması önemli. Türkiye bu konuda güç kaybediyor gün geçtikçe. Biz ümitsiz değiliz. Pazartesi günü açıklayacağımız paketle Türkiye’ye yeni bir nefes aldıracak kardeşliğimizi pekiştirecek adımları atacağız. Ekonomiyi bu paketin çok olumlu etkilemesini bekliyorum. Gücümüzün artacağına inanıyorum, demokrasimizin güç kazanacağına toplumsal barışımızın güçleneceğine inanıyorum. Bu paket 76 milyonun memnuniyet duyacağı bir paket olacak. Son derece önemli bir aşama olacak, yeni fırsat ve imkanlara olanak tanıyacaktır. Yeni nesil bir Türkiye’yi ortaya koyacaktır. Değişimden dönüşümden tekamülden asla korkmayalım” diye konuştu.

Gençlere de seslenen Başbakan Erdoğan, “Gençlerimizin geçmişte yaşanan dirence, bu direncin gençlerimizi nasıl kullandığını, protesto ederken neyi protesto ettiklerini görmelerini istirham ediyorum. 76 milyonu kucaklayan bir hükümet vardır. Türkiye demokratikleştikçe kalkınacak, dönüştükçe büyüyecektir” dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=444292&kn=6&ka=4&kb=6

 

 

yorum

Yorumlar kapalı.